Gaat je onderneming Zero Emissie?
Check de subsidieregelingen hier:
Lees verder

Versterking in de Knikmopsproductie

Een nieuwe lasrobot

Een nieuwe lasrobot komt ons lasteam versterken. Het is al de vierde lasrobot in de productiehal van Gebroeders Geens. Deze lasrobot komt er ter ondersteuning van het team in de lashal. In het productieproces van Rollmops en Knikmops wisselen handwerk en ge-automatiseerd werk elkaar af.

De lassers puzzelen het chassis in elkaar en ‘speten’ op goeie plekken de chassis aan elkaar, door telkens een korte lasnaad te zetten. Hierna gaat het stuk naar de lasrobot, die de nette en lange lasnaden zet. Dan volgt er een kwaliteitscontrole op het chassis. Zo vullen mensen en machines elkaar vlot aan bij Gebroeders Geens.

De nieuwe lasrobot zal het werk van onze eerste lasrobot verlichten, die al sinds 1999 onze productie ondersteunt.

Het stalen chassis

Een Knikmops en het onderstel van de Rollmops wordt gemaakt uit staal. Dit heeft verschillende voordelen voor de eindgebruiker.

In de eerste plaats kan jouw kniklader tegen en stootje als die gemaakt is uit staal. Daarnaast blijft die er ook mooi uitzien. Het staal is stevig en deukt dus niet snel. Hierdoor blijft het chassis zijn kracht en zijn uiterlijk behouden.

Staal is een duurzaam materiaal, in de eerste plaats omdat het lang mee gaat. In de tweede plaats is het goed te recycleren en het nooit echt afval wordt.

Gebroeders Geens kiest al meer dan 30 jaar voor een stalen frame voor Rollmops en dus was de keuze voor een stalen chassis voor de Knikmops dan ook logisch.