Gaat je onderneming Zero Emissie?
Check de subsidieregelingen hier:
Lees verder

Subsidies voor elektrische Knikmops

Al in 2020 kwam Gebroeders Geens op de markt met hun elektrische Knikmops KM 140 E. 2023 werd dan het jaar van de eerste elektrische Rollmops RM 50 E én de Knikmops in een maat groter, de Knikmops KM 180 E. In december, op Agribex 2023, stelde Gebroeders Geens dan de Knikmops KM 180 E voor mét telescopische arm. Weer een stapje dichter bij het elektrificeren van het volledige Knikmopsgamma. Zo kan de eindklant zich werkelijk verlichten van handenarbeid, en dit keer zonder uitstoot.

Vanaf nu kan de ondernemer genieten van overheidssteun bij de aankoop van een elektrische Knikmops of Rollmops.

Nederlandse bouwondernemers of verhuurfirma’s – SSEB

In Nederland is er al geruime tijd een subsidieregeling van kracht waarbij het aanschaffen van een emissieloze bouwmachine wordt gestimuleerd. Maximaal kan de ondernemer rekenen op een subsidiebedrag van 300.00 EUR. Ook hier gaat de berekening over de meerkost op de elektrische Knikmops ten op zichte van een dieselaangedreven versie. Afhankelijk van de bedrijfsgrootte is de subsidietussekomst 25% tot 30%.

Voor de Knikmopsgebruiker in Nederland wordt voorzien in een sterk lokaal netwerk, waar de klant zijn Knikmops kan aankopen en laten servicen. In het noorden van Nederland (Hattem) vertegenwoordigt Veluwenkamp, met jarenlang ervaring, het Knikmopsmerk. In het centrum van Nederland kan de klant rekenen op de Nederlandse Machine Maatschappij. Vanuit Waardenburg kunnen zij een groot deel van Nederland helpen met hun zoektocht naar de meest geschikte Knikmops.

Zij helpen u ook graag met uw subsidieaanvraag.

(Zero Emissie) Toekomst Gebroeders Geens

Natuurlijk staan de ontwikkelingen niet stil bij de Belgische knikladerfabrikant. Naast nieuwe aanbouwdelen en een kleinere elektrische kniklader staat er een grote fabrieksuitbreiding op de planning voor dit jaar. Gebroeders Geens blaast 35 kaarsjes uit in 2024 en wil dit vieren met een nieuwe productiehal.

Hiermee hoopt het familiebedrijf de Knikmops en Rollmops productie op te schalen om meer klanten binnen en buiten België van handenarbeid te verlichten.