Gaat je onderneming Zero Emissie?
Check de subsidieregelingen hier:
Lees verder
Rollmops

Over ons

Belgische kwaliteit

Gebroeders Geens, het familiebedrijf achter de wendbare Rollmops en de multifunctionele Knikmops ontwerpt, ontwikkelt en produceert al meer dan 30 jaar machines en hun aanbouwdelen. Rollmops en Knikmops worden gemaakt als lichte, krachtige en stevige machines om zware arbeid te verlichten in sterk uiteenlopende sectoren.

Rollmops is al ruim 30 jaar een vaste waarde bij stratenmakers van België tot Polen. De kleine wendbare transportmachine kan benodigdheden aanvoeren tot vlak bij de plek waar ze gevraagd worden. Over onvast terrein of pasgelegde klinkers, de lichtheid gecombineerd met kracht zorgen dat dit geen probleem is voor de vinnige Rollmops. Ook in de stal wordt deze machine erg gegeerd. Ideaal om de roosters proper te maken of voer aan te brengen.

Knikmops is de multifunctionele kniklader geschikt voor vrijwel elke markt. Schijnbaar eenvoudig, maar met een hoge opbreekkracht en sterk tilvermogen tegenover zijn eigen gewicht, maakt de machine geschikt voor vele doeleinden. De Knikmops is licht en compact, zodat je deze als een Zwitsers zakmes handig kan meenemen en voor verschillende taken kan inzetten.

De machines van Gebroeders Geens worden gemaakt om zware arbeid rendabel te maken. Bij Rollmops en Knikmops staat gebruiksvriendelijkheid voorop. De machines moeten kwalitatief en robuust zijn, maar ook licht en wendbaar. De productontwikkeling van deze merken gebeurt in Hoogstraten met de vinger aan de productiepols.

Hiermee biedt Gebroeders Geens het beste aan landbouwers, wegenwerkers, tuinaanleggers, bouwfirma’s, boomverzorgers, gemeentewerkers en nog vele anderen. Met multifunctionele en compacte werkkracht van de Belgische Knikmops en Rollmops wordt u op moeilijke locaties in veeleisende situaties van veel handenarbeid ontlast.

Hoe het allemaal begon

In 1987 zochten Frans en Marcel naar een oplossing voor de klinkerleggers en zag de eerste Rollmops het levenslicht. De transportmachine moest snel en licht zijn, zodat er vlot klinkers konden worden aangebracht bij de klinkerlegger. Deze eerste machine werd ontwikkeld uit de onderdelen van een gemotoriseerde kruiwagen.

Twee jaar later, in 1989 werd de eerste Rollmops dan gemaakt door Gebroeders Geens nv. Toen was de bedrijfskleur nog groen en gebeurde de productie in de schuur van de ouders van Frans en Marcel. Deze ruimte was bijna onmiddellijk te klein en het bedrijf verhuisde naar de Hinnenboomstraat 5, waar nog steeds elke Rollmops (en later ook elke Knikmops) ter wereld gemaakt worden.

Rollmops werkte goed en het vertrouwen groeide. Gebroeders Geens ging over tot de productie van een grotere Rollmops met 4-wiel aandrijving. De Rollmops 70 werd gemaakt om ook door los zand te kunnen rijden.

De zoektocht naar groter en sterker

10 jaar na de eerste Rollmops kwam de Knikmops 90 op de markt. Gebroeders Geens maakte hun eerste kniklader met dezelfde basiswaarden als de Rollmops, robuust, sterk, maar bovenal licht. De hefkracht ten op zichte van het eigen gewicht moest zo hoog mogelijk zijn. Al snel werd de Knikmops net als de Rollmops een bekend gezicht bij wegenwerken. Maar ook andere sectoren toonden hun interesse. Zo kreeg de Knikmops in 2002 een grote broer, de Knikmops 130. Net dat meer kracht, maar nog steeds erg licht en gemakkelijk te transporteren. De Knikmops 130 is het meest verkochte Knikmops model vandaag de dag.

Zes jaar later, in 2008 werd er een grotere en zwaardere optie ontworpen, de Knikmops 250. Deze kniklader van 2.5 ton bleek zijn grootste fans te hebben in de landbouw, waar de machine niet teveel getransporteerd moest worden, maar waar de hefkracht het belangrijkst werd.

In 2010 kreeg de Knikmops zijn grootste familie-uitbreiding. De allerkleinste, de Knikmops 80 werd ontwikkeld voor de tuinbouwsector, meer bepaald gespecialiseerde tuinonderhoud voor kleine stadstuinen. Deze lichte, maar vooral smalle machine kan op zijn smalste banden door de deur rijden en dus op de meest onbereikbare plaatsen een team gaan ondersteunen. Ook een Knikmops 100 als evolutie op de vaste waarde Knikmops 90. Voor de tuinaanleggers van de iets grotere tuinen werd de  Knikmops 180 uitgewerkt, deze machine weegt net geen 2 ton en kan nog perfect op een aanhangwagen van tuin naar tuin gereden worden. Uiteindelijk bleek deze ook de ideale oplossing voor kleine afbraakwerken en de woningbouw.

In 2013 werd de telescopische arm door Gebroeders Geens onder de loep genomen. Deze optie werd geheel herzien en herwerkt, waardoor ook deze een succes werd. Vanaf de Knikmops 100 kan elke Knikmops weer net dat beetje hoger reiken dankzij de telescopische arm. In de jaren daarop kregen alle modellen een moderner en praktischer uitzicht en gebeurden er veel moderniseringen aan de binnenkant van de machine.

Gebroeders Geens zet in op een duurzamer werkklimaat

Vanaf 2016 wordt er volop gekeken naar alternatieve aandrijvingen voor de machines van Knikmops. De elektrische ontwikkelingen lopen volop. Er wordt sterk ingezet op een alternatieve aandrijving, die zuiniger, betaalbaarder en emissieloos is voor de Knikmops gebruiker. Nog steeds met de basiswaarden compact, duurzaam en multifunctioneel in het achterhoofd.

In 2019 vierde Gebroeders Geens hun 30 jarig bestaan met een grote opendeurdag en een nieuw logo.

2020 werd het jaar van de waarheid voor Gebroeders Geens. Alle Knikmopsen boven de 19 kwh en 25 pk kregen een roetfilter om de uitstoot van dieselmotoren te verminderen. De helft van het assortiment kreeg dus een geheel nieuwe motor (Stage V) en een display. Al deze machines zijn erop voorzien dat de regeneratie van de roetfilter (of het schoonmaken van de filter) tijdens het werk gebeurd. De Knikmops chauffeur moet dus enkel op de hoogte blijven van de onregelmatigheden. Hiervoor installeerde Gebroeders Geens een digitaal dashboard, dat gemakkelijk te gebruiken is. De Knikmops met Stage V motor blijft dus eenvoudig en vlot te bedienen.

2021 startte met een nieuw familielid, de Knikmops 140 zag het levenslicht. De allerkleinste Knikmops met roetfilter in het assortiment van Gebroeders Geens. Een kniklader, die is ontwikkeld met een enorme hefkracht, maar toch met een gering eigen gewicht.

De ontwikkelingen staan niet stil bij Gebroeders Geens, Belgische machineproducent.

Onze missie

Gebroeders Geens is het familiebedrijf achter de wendbare Rollmops en de multifunctionele Knikmops. Wij kiezen voor een volledige productielijn in België.⁠ ⁠ Ons bedrijf met meer dan 30 jaar ervaring in de machinebouw heeft een duidelijke missie, die we ook de komende jaren wil uitdragen.⁠ ⁠

Bij Gebroeders Geens willen we met betrouwbare knikladers en transportmachines zware arbeid verlichten en rendabel maken. Voor ons staat gebruiksvriendelijkheid voorop; machines die kwalitatief en robuust zijn, maar tevens licht en wendbaar.⁠ ⁠

Hiervoor ontwikkelen en produceren wij bedrijfszekere en multifunctionele machines. Deze zijn gemakkelijk te besturen en onderhouden. Aangevuld met een uitgebreid aanbod aan hydraulisch aangedreven aanbouwdelen zijn onze machines voor bijna elke job inzetbaar.⁠ ⁠

Met onze machines willen wij het beste bieden aan landbouwers, wegenwerkers, tuinaanleggers, bouwfirma’s, boomverzorgers, gemeentewerkers en nog vele anderen.⁠ ⁠ Door de multifunctionele en compacte werkkracht van onze Belgische Knikmops en Rollmops wordt u op moeilijke locaties, in veeleisende situaties van veel handenarbeid ontlast.

Bij Gebroeders Geens nv stoelt de werking op drie kernwaarden samenwerking – vertrouwen - duurzaamheid. Deze waarden hebben geen volgorde, maar zijn voor ons familiebedrijf alle drie even belangrijk.