Gaat je onderneming Zero Emissie?
Check de subsidieregelingen hier:
Lees verder

Mag het wat lager?

Vouwbare ROPS FOPS beugel

Of vouwbaar veiligheidsdak

Een Knikmops is de compacte multi-inzetbare kniklader. Deze wordt in veel uiteenlopende sectoren gebruikt, waaronder de afbraak, tuinaanleg in stedelijke omgeving, landbouw… kortom een heleboel sectoren waarin gewerkt moet worden met kleinere machines. Met de geringe breedte en het stevige chassis van de Knikmops, is deze kniklader er felbegeerd.

Nu gaat het Knikmopsaanbod nog een stadium verder, of beter ‘lager’. Speciaal voor de ondernemer die vaak onder lage doorgangen moet passeren kan er nu gekozen worden voor een vouwbaar veiligheidsdak. Zo kan er tot in de smalste en laagste plekken gereden worden, met de veiligheid van de chauffeur voorop.

Stel het op in ‘no-time’

Voor je begint zorg je dat je voldoende plaats hebt achter je Knikmops om het dak weg te klappen (of op te klappen) en je legt de machine stil. Zorg dat de machine recht staat, met alle vier de wielen op de grond.

Start aan de voorkant van uw Knikmops. Maak de bovenste pijpborgclips los. Hierdoor kan je de twee buizen laten zakken. Er werd gekozen om de buizen niet weg te klappen, maar werkelijk in elkaar te schuiven. Zo neemt het ingeklapte veiligheidsdak niet meer plaats in dan nodig. Bevestig de pijpborgclips terug aan de ineengeschoven buizen. Zo vermijd je dat je deze kwijt geraakt en dat de buizen niet teveel gaan dansen in hun hulzen.

Ga achter je Knikmops staan en maak de pennen onderaan het veiligheidsdak los. Hierdoor kan het dak naar achteren klappen. Let op, het dak is gemaakt uit hoogwaardig staal, zorg dus dat je het gewicht kan dragen. Als het dak naar achteren is geplaatst, steek je de pennen terug in de daarvoor voorziene gaten. Zo vermijd je dat je deze kwijt geraakt en garandeer je dat het dak stevig opgeklapt blijft.

Maak hierna de pennen, die op het scharnierpunt met het dak zitten, los. En klap het dak terug naar boven, nu zit het dubbelgevouwen aan de achterkant van je machine. Steek de pennen terug in de daarvoor voorziene gaten. Hierdoor blijft het dak stevig opgeklapt.

Controleer of alles stevig vast zit en zet met een M6 steutel desnoods de bouten wat vaster. Zo kan je het rammelen tot een minimum herleiden. Het achterste stuk van je Knikmops komt nu zo’n 20 centimeter verder, dit vergt wat extra aandacht bij het manoeuvreren.

Nu kan je gemakkelijk onder die lage doorgang passeren met je Knikmops!