Gaat je onderneming Zero Emissie?
Check de subsidieregelingen hier:
Lees verder

KM 140 E bewijst zich in de afbraak

Een lokaal slopingsbedrijf huurde de nieuwe Knikmops KM 140 E bij Gebroeders Geens nv. Zij kregen van hun klant een specifieke vraag: één verdieping moest van binnenuit worden afgebroken, terwijl elders in het gebouw gewoon werd doorgewerkt. Hiervoor bood onze Knikmops KM 140 E de oplossing, want deze is niet enkel een ideale hulp in de afbraak doordat die compact en robuust is.  De elektrische kniklader heeft ook nog eens geen uitstoot, waardoor de lucht in het gebouw niet vervuild wordt.

De Knikmops KM 140 E werd ingezet om het puin weg te rijden. De muren en vloer werden met een hybride minigraver met breekhamer gesloopt, dat puin schepte de Knikmops op om het te lozen bij de container. Door zijn maximale hoogte van 2,3 m kan de elektrische kniklader vlot op de verdieping manoeuvreren.  et Het robuuste vierpuntsdak beveiligd de arbeider tegen mogelijk vallend puin.

Volgens de lokale ondernemer voldoet de Knikmops KM 140 E volledig aan de eisen. Het bedrijf kent de kracht van de Knikmops en hoopte dat de elektrische broer deze zeker kon evenaren, hetgeen al snel het geval bleek. Het spannendste was toch het tijdig opladen van de kniklader, maar de praktijk wees uit dat elke avond laden zelfs niet nodig was. Hierdoor kon er vlot en zonder emissie worden gewerkt. De lichte arbeid maakte het mogelijk om twee dagen na elkaar te werken.

Het Belgische familiebedrijf achter Rollmops & Knikmops komt op de markt met niet één maar twee mogelijkheden voor de ondernemer die klaar is voor de omschakeling naar zero emission.

Allereerst is er de Knikmops KM 140 E Standard met een batterij van 20 kWh. Hiermee kan je 5 uur stevig doorwerken, daarna laad je op van 0 naar 80% in één uur en drie kwartier aan de snellader.

Daarnaast is de Knikmops KM 140 E Endurance mogelijk, deze heeft een batterij van 30 kWh, waarmee zo’n 8 uur gewerkt kan worden. 2 en een half uur aan de snellader en de batterij is weer voor 80% gevuld.

Zo kies je zelf welke versie voor jou het beste werkt.

Knikmops KM 140 E