Gaat je onderneming Zero Emissie?
Check de subsidieregelingen hier:
Lees verder

Kan een Knikmops mij helpen op de boerderij?

Sebastian De Backer startte naast zijn onderneming als tuinaanlegger een boerderij in bijberoep. Hij kweekt hier varkens en kippen met vrije uitloop. De Knikmops had hij al en gebruikt hij nog steeds voor zijn dagdagelijkse taken als tuinaanlegger. Daarnaast is de kniklader handig tussen zijn varkens en kippen. Hier rijdt hij met zijn Knikmops KM 250 van weide naar weide om te voederen, weipalen te plaatsen of sleuven te freezen… Wat nog meer legt hij uit in volgende video.

Voor Sebastian is het belangrijk dat zijn machines robuust zijn. Zijn Knikmops KM 250 rijdt zo’n negen jaar rond en wordt nog dagelijks gebruikt en hij doet er vrijwel alles mee, behalve zijn boterhammen opeten. De kniklader is voornamelijk stevig door zijn stalen chassis en kan dus tegen een stootje. Hierdoor komt ook weinig aan de machine en volstaat een tijdig onderhoud door de lokale verdeler.

Ook is de Knikmops KM 250 erg compact, je kan er mee in elk hoekje en elk kantje geraken. Waar de machine dan ook zo goed als het eigen gewicht kan heffen, wat een grote aanwinst is in zowel de tuinaanleg als in de landbouw.