Gaat je onderneming Zero Emissie?
Check de subsidieregelingen hier:
Lees verder

Gebroeders Geens trekt de duurzame kaart

Gebroeders Geens nv, het bedrijf achter de ontwikkeling van Rollmops en Knikmops, legt de nadruk voor het komende decennium op duurzaamheid. De machines van het familiebedrijf uit Hoogstraten worden al 30 jaar steevast geproduceerd in de sfeer van ‘eenvoud siert’ en dat zal voor de nieuwe ontwikkelingen niet anders zijn.

De Knikmops is al geruime tijd niet meer weg te denken uit het Belgische en Nederlandse straatbeeld. De gele kniklader is gekend omwille van zijn multifunctionaliteit, compactheid en stevigheid. De hoge opbreekkracht, het grote tilvermogen en het uitgebreide assortiment aan aanbouwdelen maken deze machine tot een echte favoriet onder de bestuurders.

Made in Belgium

Gebroeders Geens nv is in eerste plaats een productiebedrijf met een sterke probleemoplossende aanpak. De blik staat al geruime tijd op de toekomst en die toekomst is duurzaam. Op de agenda van de R&D afdeling staat de omschakeling naar Stage V en de elektrificatie van de kniklader. Extra uitdaging hier is om deze aandrijvingen te implementeren zonder afbreuk te doen aan de gekende betrouwbaarheid, kwaliteit en fors van de Knikmops.

Het voordeel voor Gebroeders Geens is dat deze ontwikkelingen in huis gebeuren, vlak bij de volledige productielijn. Waardoor er snel ingegrepen kan worden en met de vinger op de productiepols kan worden vernieuwd.

Stage V

De verstrenging van de uitstootnormen door Europa hadden verregaande gevolgen voor een aantal Knikmopsmodellen, meer bepaald de Knikmops 130, KM 180 en KM 250. In het compacte chassis werd een roetfilter geplaatst om zo de uitstoot te kunnen verminderen.

De vernieuwing heeft de aangename bijwerking dat de machine een uiterst goede gasrespons heeft en veel stiller is dan zijn voorgangers, een extra pluspunt in verstedelijkt gebied. 

Elektrisch

De winnaar van de stilte is natuurlijk de elektromotor. Deze vernieuwing startte al veel langer in de auto-industrie en handgereedschappen. Voor de knikladers is de moeilijkheid dat de hydraulische werking van de machine overeind moet blijven.

De gebruiker kent de Knikmops als betrouwbaar en sterk gereedschap, voor de omschakeling naar elektrisch wordt naar hetzelfde gestreefd. Gebroeders Geens werkte een extra zuinig prototype uit. Deze elektrische Knikmops werkt met een beperkte batterij, waardoor de machine ook betaalbaar blijft. Het doel is een autonome Knikmops, waarmee je gemakkelijk een dag gevarieerd mee kan werken.