Gaat je onderneming Zero Emissie?
Check de subsidieregelingen hier:
Lees verder

Stilte! Tuinexpert aan het werk.

Het aanleggen of onderhouden van een tuin is zware fysieke arbeid. Een kniklader kan hierbij veel taken uit handen nemen. De Knikmops KM 140 E van Gebroeders Geens, die eerder dit jaar aan het grote publiek werd voorgesteld, combineert een compact chassis met veel kracht en rijdt volledig elektrisch. Hiermee is deze kniklader een veelzijdige assistent voor iedere tuinaanlegger.

Gebroeders Geens nv, bekend van Knikmops & Rollmops, stelde dit jaar hun nieuwe Knikmops KM 140 E voor. Hun streefdoel is al jaren om de arbeider van zo veel mogelijk fysieke arbeid te verlichten. Hiervoor maken zij al meer dan 30 jaar multifunctionele machines die uitblinken in stevigheid. Met het chassis dat vrijwel volledig uit hoogwaardig staal bestaat, is een Knikmops bestand tegen een stootje.

De Knikmops is al jaren een vaste waarde voor de tuinaanleggers in de Benelux. Bij de ontwikkeling van de elektrische variant lag de nadruk op zuinigheid. Zo wordt er gewerkt rond een klein battery, dat heeft vele voordelen. Niet alleen blijft het gewicht en de omvang van de kniklader hiermee beperkt, ook wordt de laadtijd aanzienlijk ingekort. En misschien nog het belangrijkste een lagere kostprijs. Het is namelijk de batterij die de kostprijs van uw elektrische machine bepaalt. Het resultaat is de Knikmops KM 140 E, verkrijgbaar met twee verschillende battery packs. 

Standard - Endurance

Gebroeders Geens komt nu op de markt met niet één, maar wel twee mogelijkheden voor de ondernemer die wil overschakelen naar zero emission. De Knikmops KM 140 E Standard beschikt over een batterij van 20 kWh, hiermee kan er gemiddeld 5 uur stevig doorgewerkt worden. Het opladen kan van 0 tot 80% in 1 uur en drie kwartier met de snellader.

Wil je liever langer kunnen werken met jouw Knikmops, dan biedt Gebroeders Geens. De Knikmops KM 140 E Endurance aan. Doordat de batterij 30 kWh groot is kan de Knikmopschauffeur zo’n 8 uur werken en opladen kan je op 2 uur en 30 minuten met de snellader.

Zo kunnen de gebruikers kiezen welke Knikmops hen op het lijf is geschreven.

Want de gekende kracht van de Knikmops blijft. Deze kniklader heft ongeveer 1500 kg, waardoor die in capaciteit sterk lijkt op zijn dieselvariant de Knikmops KM 140. Ook zal de chauffeur aangenaam verrast zijn door de rijsnelheid, de Knikmops KM 140 E rijdt namelijk vlot 16 km/h.

Stilte – tuinexpert aan het werk

Veel vragen voor de elektrische toepassingen komen vanuit de tuinbouwsector, voornamelijk bedrijven die actief zijn in verstedelijkte omgeving. Hier is stilte en rust vaak van groot belang. Afgelopen jaar kozen veel mensen voor een verfraaiing van hun tuin met eventueel een zwemvijver. Hierbij komt de noodzaak om snel veel grond te verzetten, maar met zo weinig mogelijk geluidsoverlast voor de buren of de thuiswerkende eigenaars. De elektrische Knikmops KM 140 E biedt dan de oplossing.

Gebroeders Geens deed uitgebreide tests met de elektrische Knikmops KM 140 E om in te schatten wat de capaciteiten waren en waar nog verder aan gesleuteld moest worden. Hiervoor werkten ze samen met lokale ondernemers, die de elektrische kniklader in de praktijk hebben uitgetest.

Hier leerde de ervaring dat het ruisende geluid van de elektromotors veel minder snel als storend wordt ervaren. Zo kon de ondernemer vroeger starten met de werkzaamheden en moest die het grondwerk niet plannen rond de agenda’s van de buurt.

Compact, multifunctioneel en duurzaam

Ook met de elektrische kniklader van Gebroeders Geens blijven de basiswaarden van Knikmops gemakkelijk overeind. Compact, multifunctioneel en duurzaam. Het compacte stalen chassis is robuust en ontwikkeld voor stevige arbeid. Zo kan de arbeider zich werkelijk laten ondersteunen door de helpende hand van de Knikmops en dit keer zonder emissie

De ontwikkelingen staan niet stil bij Gebroeders Geens, Belgisch machineproducent.