Gaat je onderneming Zero Emissie?
Check de subsidieregelingen hier:
Lees verder

NIEUW - Knikmops KM 140

Gebroeders Geens, bekend van Rollmops en Knikmops, maakt al meer dan 30 jaar lichte en compacte machines, die je zoals een Zwitsers zakmes, handig kan meenemen en voor verschillende taken kan inzetten.

Begin 2021 doet een nieuw model zijn intrede, de Knikmops 140. Onder de motorkap? De Yanmar motor 3TNV88C met een motorvermogen van 27.5 kW of 37 pk. Dit model heeft veel weg van zijn voorganger de Knikmops 130, een rijklaargewicht van 1600 kg en een maximale hoogte van 1.97 m.

Grootste voelbare verschil zit hem in de hefcilinder. Deze is extra sterk en geeft de machine een maximale hefkracht van 1600 kg. Voeg daar een werkhydrauliek debiet van 48 l/min met maximale druk van 180 bar aan toe en je hebt een machine die oneindig veel aanbouwdelen kan torsen en bedienen.

Aan de buitenkant vallen vooral de stevige all-terrain banden op, die de Knikmops 1,35 meter breed maken.

Stage V

De machine is erop voorzien dat de regeneratie van de roetfilter tijdens het werk gebeurd, waardoor de chauffeur enkel op de hoogte moet blijven van onregelmatigheden. Dat kan via het eenvoudige digitale dashboard. Ook met deze vernieuwingen blijft deze Knikmops eenvoudig en vlot bedienbaar voor iedereen.

Zo blijven de basiswaarden van Knikmops gemakkelijk overeind. Compact, multifunctioneel en duurzaam. Het compacte stalen chassis is robuust en ontwikkeld voor stevige arbeid. Zo kan de arbeider zich werkelijk laten ondersteunen door de helpende hand van de Knikmops.

De ontwikkelingen staan niet stil bij Gebroeders Geens, Belgisch machineproducent.