Gaat je onderneming Zero Emissie?
Check de subsidieregelingen hier:
Lees verder

Maak kennis met ons productieproces

Gebroeders Geens is een uniek bedrijf in België, doordat de gehele productie zich op Belgische bodem bevindt. Van plaat tot machine wordt het geheel afgewerkt in Hoogstraten. Dit geeft een unieke inkijk in een productieproces en dat weten vele scholen maar al te goed.

Zo ontvingen we jonge metaalbewerkers van het tweede jaar in de VITO in Hoogstraten. Zij keken als toekomstige lassers en metaalvoorbereiders de ogen uit in onze voorbereiding en lasafdeling. Hier komt de Knikmops namelijk vanuit het staal en krijgt die zijn werkelijke vorm. Het laserwerk, het tappen, boren, plooien, lassen en slijpen… de leerlingen zien hier vrijwel alle handelingen die zij op school aangeleerd krijgen in de praktijk. Als ze dan ook nog eens één afdeling verder het afgewerkte product kunnen zien, is het plaatje wel echt compleet.

De leerlingen van het zevende jaar tuinbouw van Horteco in Vilvoorde komen met een heel ander oog naar onze productie kijken. Zij kennen ons product al van de praktijklessen op school en komen hier voornamelijk kijken wat ‘Made in Belgium’ wil zeggen volgens Gebroeders Geens. Ook zij vergapen zich op het productieapparaat van Gebroeders Geens en vinden het ontstaan van de Knikmops evengoed interessant. Toch beginnen de oogjes vooral te fonkelen als het praktijkgedeelte eraan komt en ze kunnen ontdekken hoe multifunctioneel die Knikmops werkelijk is. Op ons Demoterrein krijgen ze de kans om onder gespecialiseerde supervisie een bak vol te scheppen en een aantal specifieke aanbouwdelen te bekijken. Als het weer dan wat wil meezitten is de namiddag zo om.

Ten slotte kregen we ook bezoek van de Thomas More Hogeschool in Geel. Zij moesten nog ‘bedrijfservaring op doen in een productiebedrijf’. Dan is Gebroeders Geens een goeie plek om het volledige productieverhaal te verkennen. Zij kregen een rondleiding met een nadruk op de technische kant van het verhaal, extra uitleg over de productiemachines en het research & development gedeelte.

Voor iedereen is een geleide wandeling doorheen een productiebedrijf interessant en voor elke groep is een andere aanpak/insteek. Door de vele hoeden die Gebroeders Geens draagt als ontwikkelingsbedrijf, productiebedrijf, verkoopspunt… is er voor iedereen wel iets bij te leren hier.

Kom jij graag eens met een klas of klasgroep achter de schermen kijken? Stuur dan een mailtje naar marleen@knikmops.be en dan plannen wij het in!